Lynn en Dorelien

Nieuw in Dordrecht

Dit zijn Lynn en Dorelien, ze hebben samen een bijzonder verhaal.

Het begon met Lynn. Een aantal maanden geleden verhuisde zij voor een baan in de buurt naar onze mooie stad Dordrecht. Een grote, dappere stap want zij kende hier helemaal niemand. Ver bij haar familie en vrienden vandaan begon ze aan een nieuw bestaan.

Maar waar leer je nu andere mensen kennen? Zeker in coronatijd valt dat niet mee. En een feestbeest is ze ook niet echt, dus zich storten op het uitgaansleven zag ze niet zo zitten.

Daarom besloot ze om vrijwilligerswerk te gaan doen. Iemand anders helpen is altijd fijn en goed om te doen en misschien zou ze daar wel nieuwe mensen leren kennen. Ze klopte aan bij Netwerk Dordtse Helden.

Ze werd maatje van een vrij jonge vrouw in een rolstoel en woonde wat activiteiten bij van ons netwerk.

Een tijdje later meldde zich nog een nieuwe jongere aan. Dit was Dorelien. En Dorelien bleek bijna een zelfde verhaal te hebben als Lynn.

Ook zij was net in Dordrecht komen wonen en kende hier nog helemaal niemand. Ook zij had de gedachte gehad om vrijwilligerswerk te gaan doen. Toen we dit verhaal bij Dordtse Helden hoorden, besloten we Dorelien niet alleen aan een maatje te koppelen die via Hulplijn Dordt bij ons was binnengekomen, maar stelden we haar ook voor aan Lynn.

En dit bleek een match! Lynn en Dorelien spreken elkaar bijna wekelijks. Ze gaan vaak samen wandelen of ergens iets drinken en zo verkennen ze samen hun nieuwe woonplaats.

Oliebollen rondbrengen

Ondertussen zetten ze zich in voor andere stadsgenoten bij Dordtse Helden. Met Oud & Nieuw bedacht Dorelien zelfs om oliebollen te gaan bakken en deze rond te brengen bij mensen die veel alleen zijn tijdens de feestdagen.

Zo zie je dat we bij Dordtse Helden meer doen dan alleen het oplossen van hulpvragen. We bieden jongeren ook zelf een sociaal netwerk aan door regelmatig met elkaar te eten, gezellige borrels te houden en interessante trainingen te geven over maatschappelijke onderwerpen.

Of, zoals in het geval van Lynn en Dorelien, door hen aan elkaar voor te stellen. Want samen is het altijd leuker!

Door Jacorien Littooij